Oven schoonmaken tips

 

Om het lastige klusje, wat het schoonmaken van de oven vaak is, wat gemakkelijker te maken delen we onderstaande vier tips graag met u.

Tip 1: Maak de oven na gebruik, wanneer deze een paar minuten is afgekoeld, schoon met een sopje wat eventueel is voorzien van een beetje spiritus. Omdat de vetresten en ander hardnekkig vuil nog zacht zijn door de warmte, kunt het makkelijker verwijderen en verloopt het schoonmaken sneller. Daarnaast heeft u hiervoor geen dure sprays of andere producten nodig.

Tip 2: Wanneer u na het koken hardnekkig vuil in uw oven overhoudt, kunt u de oven opwarmen tot ongeveer 200°C. Houdt de oven aan en plaats er vervolgens een schaaltje met een combinatie van water en ammoniak (half/half) in. Zorg ervoor dat de oven dicht blijft, vanwege de dampen die vrij kunnen komen uit de ammoniak. Na een paar uur is het hardnekkige vuil makkelijk te verwijderen met een schone doek.

Tip 3: Naast hardnekkig vuil, blijven vieze luchtjes vaak in de oven hangen. Dit verhelpt u door een ovenvaste schaal met de combinatie van warm water en het sap van twee citroenen in de oven te zetten. Wanneer de combinatie gaat borrelen, dient u het nog een paar minuten door te laten gaan. Zet de oven vervolgens uit en wacht een aantal uren. Tot slot verwijderd u het laatste vuil met een schone doek.

Tip 4: De bakplaat in de oven bevat vaak een grote hoeveelheid bacteriën en aangekoekte vetresten, een smerig aangezicht. Om de plaat weer als nieuw schoon te maken, strooit u er zogenaamde baking soda op, wat u vervolgens overgiet met kokend water. Laat het geheel een paar uur staan en spoel de bakplaat vervolgens goed af. Tot slot kunt u de bakplaat schoonvegen met een vochtige doek, zodat hij glimt als nooit tevoren!

Nadat de oven weer goed schoon is kun je er weer heerlijke maaltijden in bereiden. Wat dacht je van een heerlijke hutspot, omelet of wentelteefjes? Allemaal heerlijke gerechten waar je enorm van zult genieten!